Spiegel

Fotocoaching; Van Astrid mocht ik een opdracht doen. Een foto opdracht waarbij ik mijn gevoel in beelden mocht uitdrukken met daarbij een woord of stukje tekst.

Meteen ging mijn hoofd plannen maken over hoe dit vorm te geven maar ik stapte even op de rem. Dit wilde ik niet regisseren maar het laten ontstaan. Tijdens wandelingen werd ik me ervan bewust dat ik eigenlijk niet zoveel om me heen keek. Ik keek meestal naar de grond. Ik werd een beetje gedwongen om eens goed te kijken naar alles om me heen en daar ontdekte ik zoveel moois waarin mijn gevoel van dat moment zat verstopt.
Ik keek als het ware in de spiegel. Durven zien. En dat is niet eens zo gemakkelijk.

Ik bepaalde vooraf niet hoe ik een foto ging maken. Ik liet het gebeuren. Probeerde mijn gevoel te laten spreken. Kies ik voor kleur? Of juist voor zwart wit?
Kies ik voor eenvoud? Of voor drukte? En zo ontstonden mijn foto’s.

Na een tijdje hebben Astrid en ik bij elkaar aan tafel gezeten en heeft Astrid, de foto’s in mijn portfolio, een voor een met mij besproken. Er was niets goed of fout want het was immers mijn gevoel. Ik kreeg tips en advies hoe ik sommige foto’s nog meer kracht kan geven en laten uitstralen.

Wat ik mag leren is om net iets meer uit mijn veilige haventje te komen en de ruimte mag pakken om mijn werk zichtbaar te maken. Dit is meteen een mooi nieuw doel waarmee ik graag aan de slag wil maar in mijn achterhoofd houdend dat ik nog steeds hou van de perfectie van de imperfectie.

Astrid, jouw opdracht heeft me doen beseffen dat ik om me heen mag kijken en dat daardoor een foto echt mijn foto word en niet zomaar een plaatje. Ook leerde ik dat er overal spiegels zijn. Spiegels die, als ik erin durf te kijken, zorgen voor een reflectie van mijn gevoel op dat moment.

Dank je wel Karin voor je mooie gastblog! Met plezier heb ik het gelezen en je “nieuw fotowerk” bekeken.

Gastblog van Karin Janssen, fotoopdracht, portfolio maken met tekst en woorden, coaching tijdens de fotoopdrachten en einddoel, portfolio foto’s gericht bespreken. Wil jij je fotowerk aanzienlijk verbeteren en grip op jouw fotostijl krijgen? Neem dan contact met me op. Bereikbaar op 06-43071819 of mail naar info@astridrooxfotografie.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie