Signatuurleer

Als je eens op de structuren let van voedsel zie je vaak dingen terug wat je als ook mens hebt. Het blad van de Chinese kool vond ik lijken op de handpalm en de lijnen lijken op de rimpels en aders bij de mens. Chinese kool komt van oorsprong uit het noorden van China. Kenmerkend van Chinese kool is dat deze bladgroente de uitgesproken koolsmaak mist. Ik vind juist de ietwat zoetige smaak lekker aan deze koolsoort. Dat gewoon even voor de leuk.

De vorm van bepaalde vruchten zegt vaak iets over een lichaamsdeel waarvoor het goed is. Aan het eind van de Middeleeuwen was de studie hiernaar reeds een bloeiende wetenschap. Het koppelen van uiterlijke kenmerken van bepaalde planten aan de medicinale werking ervan werd “Signatuurleer” genoemd. Tot op vandaag wordt deze kennis in de moderne wetenschap nog steeds gebruikt. Lees maar eens op https://kruidwis.blogspot.com/2018/12/signatuurleer-tekenen-van-god.html. Erg interessante stukjes over bloemen en planten staan beschreven en welke werking ze zouden hebben.

De foto heb ik op selfiestand gemaakt in mijn witte wasbak onder mijn keukenraam. Er is altijd perfect licht en door het wit een prima kleine fotostudio voor vele doeleinden geschikt. Ik was bezig om een pastagerecht te maken en spoelde het koolblad af en zag de mooie lijnen en structuren van dit blad. Fascinerend en ik verloor mezelf natuurlijk weer door ermee te gaan experimenteren. Dit keer bijna een te gare glutenvrije spaghetti. Gelukkig was ik er net op tijd bij. Hier het heerlijke recept: https://www.fodmapfoodies.nl/blog/recipe-items/pittige-pasta/

Eigen Fotowerk bewerkt met de app Snapseed, inkleuren van het blad van de Chinese kool.

Vorm van groenten en fruit

Heb je er ooit over nagedacht dat de vorm van bepaalde groenten en fruit weleens te maken zou kunnen hebben met het lichaamsdeel waarvoor het goed is? Dat zou grappig zijn! Nou, er zijn groenten en fruitsoorten waaraan je af kan lezen voor welk lichaamsdeel het goed is. Dat maakt het aanpassen van je voeding wel heel makkelijk!

Wasbakwerk

Waar is wat goed voor

Wortel. De doorsnede van een wortel heeft veel weg van een oog. Als je een wortel doormidden snijd, zie je een pupil, de iris en de lijnpatronen zoals je die in een menselijk oog ook ziet. Wortel is goed voor de oogfunctie en stimuleert de bloedtoevoer naar de ogen.

Walnoot 

Breek een walnoot open en je ziet een linker en rechter hersenhelft, de grote en kleinere hersenen. Zelfs de groeven en lijnen komen overeen met de hersenstructuur. Walnoot bevat neurotransmitters die nodig zijn voor de hersenen.

Avocado, aubergine en peren. De vrouwelijke vormen hebben ze niet voor niks. Deze groenten en fruit richten zich op het optimaal functioneren van de baarmoeder. Daarnaast heeft het een positieve invloed op de hormoonbalans. Een bijzonder weetje: het rijpingsproces van een avocado is, net als een zwangerschap, exact negen maanden.

Tomaat. Wanneer je een tomaat doorsnijd, bestaat deze uit vier ‘kamers’. Net als het menselijk hart. Tomaten hebben een goede uitwerking op hart- en bloedfunctie.

De belangrijkste bepaler van sfeer in een voedselfoto is het gebruikte licht. Zacht daglicht is geweldig als het over eten valt. Het licht zorgt voor mooie zachte reflecties, geeft geen harde schaduwen en geeft het eten een frisse uitstraling. Ook als je binnen fotografeert, kun je daglicht gebruiken. Zet je producten dan neer in de buurt van een raam. Dit werkt vaak goed als het licht van de zijkant of schuin van achteren op je product valt. Waar je zelf gaat staan ten opzichte van het licht is dus belangrijk.https://c0.pubmine.com/sf/0.0.3/html/safeframe.htmlREPORT THIS ADPRIVACY SETTINGS

Planten die min of meer een gelijkenis vertonen met de mannelijke of vrouwelijke geslachtsorganen, werden daarom traditioneel beschouwd als stimulerende middeltjes, en dus als afrodisiaca. Ook oesters en mosselen zouden hun lustopwekkende reputatie te danken hebben aan hun gelijkenis met respectievelijk de vrouwelijke en mannelijke geslachtsorganen.Orchideeën geassocieerd met een krachtig liefdesleven omdat de bloemen met enige fantasie lijken op een mannelijk orgaan in erectie. De wortels van orchideeën zouden dan weer de vorm bezitten van kleine testikels.

Keep it simple

Zo simpel kan het zijn! Let dus op de vorm van groenten en fruit, en je weet waar het goed voor is! Fijne zondag! Liefs, Astrid.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie