Minimalisme

Uitspraak van, Graaf Lev (Leo) Nikolajevitsj Tolstoj. Hij was een Russisch schrijver, filosoof en politiek denker die voornamelijk romans en korte verhalen schreef. Hij is vooral bekend van zijn realistische romans Oorlog en vrede en Anna Karenina, die worden beschouwd als twee van de beste boeken uit de wereldliteratuur.

Minimalisme is de kunst van minder. Als levensfilosofie richten minimalisten zich op een paar essentiële elementen van het leven en werpen ze onnodige dingen opzij. In mijn blog van vandaag laat ik jullie een aantal foto’s van minimalistische fotografie zien.

Strand in Florida met een aangespoeld blad. Eigen Fotowerk.

Kijk waar de focus ligt, dat is één klein element in de foto en de rest van de compositie is helemaal rommelvrij. Je zult verrast zijn hoe krachtig deze afbeeldingen kunnen zijn! Ga er ook zelf eens mee experimenteren.

Eigen Fotowerk. Vleugel van een hoornaar.
Winkelpui in Groningen. Eigen Fotowerk

Twee overtuigende redenen om het eens te proberen. Het trekt de aandacht van de kijker – Als je een klein deel van een afbeelding wilt benadrukken, is dit een fantastische manier om het te doen. Hoewel een zeer ondiepe scherptediepte goed kan werken, is er geen vervanging voor het elimineren van elke andere afleiding van het frame. Het is meer een uitdaging – Iedereen kan een camera pakken en wegklikken. Het naderen van een scène met de bedoeling om een minimalistische foto te maken, is veel moeilijker. Het vereist de juiste locatie, extra planning en – vaak – perfecte timing om ervoor te zorgen dat uw brandpunt precies goed is gepositioneerd. Het is een uitdaging voor zelfs de meest ervaren fotograaf!

Alles foto’s zijn eigen Fotowerk.

Ga er ook eens mee experimenteren en je zult zien dat je foto veel meer aandacht trekt omdat deze meer opvalt. Ik zie graag jullie fotoresultaat op Facebook onder mijn blog! Een fijne minimalistische zondag gewenst 🔆 liefs, Astrid.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie